Plåtslageri

tak

Elit plåtslagarnas huvudsakliga verksamhet är traditionell plåtslageri, Vi arbetar som man gjorde förr i tiden med en stolthet till yrket skillnad från då till nu är att vi utgår från att alltid arbeta med mycket god taksäkerhet för vår och vår uppdragsgivare trygghet.

Vi utför alla sorters tunnplåtsarbeten tex. traditionellt falsade tak, skorstenar, tegelliknandeplåt, trp-plåt,  zink, rostfritt, aluminium och lackad stålplåt.

Detta innebär naturligtvis allt som har med plåt att göra, exempelvis takomläggningar, takmålning och snöskottning av ert tak. Vi utför nyproduktion och renoveringar.

Vi har egen tillverkning och försäljning av ex fönsterbleck, fotplåtar och vindskiveplåt för ”gör det självaren”

Vi tillhandhåller serviceavtal vilket innebär att vi gör en årlig tillsyn av ert tak och överlämnar ett protokoll med status och om det behövs vitas några eventuella åtgärder.

Vi på Elit Plåtslagarna vill visa hur ett hantverk bedrivs i dagens tid och det hantverkskunnande som kännetecknar plåtslageriyrket.

Varför plåttak?

plattakbildTakplåt är också ett relativt lätt material viktmässigt och passar därför bra för lite äldre konstruktioner som kanske inte klarar tyngden av exempelvis betongtak. Ett plåttak som läggs korrekt kan ha en livslängd på uppemot 80 till 100 år med rätt underhåll, det gör att investeringskostnaden måste ställas mot att ditt tak förmodligen kommer att hålla väldigt länge.

Plåttak är generellt enkla att hålla rena. Det är dock viktigt att regelbundet se till att inget skräp ligger på taket eftersom de på lång sikt kan orsaka skador med fukt och rost.

Plåtslagare har gamla traditioner och plåtslagare är hantverkare med en mycket stor yrkesstolthet”